Over mij

Mariel Buys

Mijn naam is Mariël Buys- Bremer. Van jongs af aan heb ik al een fascinatie gehad om mooie dingen te creëren. Deze fascinatie heeft zich op latere leeftijd steeds verder ontwikkeld en zo is mijn hobby uitgegroeid tot een levenswijze.

Het begon met het natekenen van voorpagina’s van magazines en ontwikkelde zich tot het schilderen van gezichten met ogen vol emoties. Langzaam merkte ik dat mijn omgeving mijn werk begon te waarderen en begonnen exposities er ook bij te horen. De schilderijen die ik hier tentoonstel, zijn gemaakt in de afgelopen jaren en laten bewoners uit diverse culturen zien, waarbij ik gebruik maak van de kleuren uit het land van herkomst, maar ook vanuit mijn eigen kleurgevoel. Ik begin meestal eerst met het schilderen van een ondergrond met verschillende kleuren, waar het portret op komt. In het portret kun je de kleuren van de achtergrond weer terug vinden, waardoor het een geheel wordt.

Vaak wordt mij gevraagd of ik zelf in al die landen ben geweest, maar helaas is dat niet zo. Ik laat me inspireren door foto’s en verhalen. De foto’s heb ik nodig om de houdingen, kleding en gezichtsuitdrukkingen te kunnen schilderen, waarna ik het afschilder vanuit mijn eigen inspiratie. Af en toe maak ik van de kleurenfoto eerst een zwart/wit foto, om niet afgeleid te worden door de kleuren op de foto en mijn eigen gevoel te kunnen volgen.

In mijn werk ben ik constant op zoek naar vernieuwing. Ik hou me niet vast aan 1 medium maar schilder, boetseer en ben constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. De schilderijen in reliëf zijn hier een voorbeeld van.

Op dit moment ligt mijn hart bij het maken van mijn “Volle Dames”(keramiek). De hedendaagse maatschappij blijkt nog steeds vooroordelen te hebben over uiterlijke schoonheden. Mij grijpt dit fenomeen al jaren aan. Iedereen is mooi! Dik of dun, blank of gekleurd. Mijn dames zijn mooi zoals ze zijn. Ze sluiten hun ogen voor al het commentaar van de harde buiten wereld. Elke dame die ik maak is uniek, ze stralen elk hun eigen karakter uit en hebben allemaal een eigen naam. U kunt ze vinden op mijn website en/of door een bezoekje te brengen aan mijn atelier ” Mea Vota” en beeldentuin.

Komend winter wil ik me weer toeleggen op het maken van een aantal nieuwe schilderijen in de stijl van de werken die u hier ziet. Ik werk eventueel ook in opdracht.

Wilt u graag zelf schilderen of boetseren? In mijn atelier “Mea Vota” (mijn wens/keuze) aan de Oude Windslaan 76 in Almelo , verzorg ik diverse schilder en boetseerworkshops.